Alla inlägg den 17 mars 2008

Av Amanda - 17 mars 2008 20:49

Svensk tv borde förbjudas. Program som Let's Dance, Idol och Singing Bee är pinsamma och ger mig ångest och overklighetskänslor. Hur jag kommer må efter att ha sett ett avsnitt av TV4's nya lördagsunderhållning Körslaget återstår att se men jag har mina onda aningar.


Svenskar är i allmänhet ganska pinsamma när det kommer till media och kändisskap. Är man med på tv, om det så bara gäller att sitta i publiken under Melodifestivalen, ska hela släkten bjudas in och programmet ska spelas in för att för alltid finnas dokumenterat.

Eller så kan jag ta som exempel min pappa. Åh, lilla pappa. Han är oförskämt intresserad av svenska kändisar och drar sig inte för att visa sitt intresse. Exempel: jag, mamma, pappa och syster sitter på en uteservering nere i Skåne en sommarkväll, vilket vi ofta brukar göra om somrarna eftersom vi har spenderat varje sommar sedan begynnelsen (dvs sedan jag föddes) nere i den del av Sverige som resten av svenska folket anser borde grävas bort. ANYWAY. Plötsligt rycker pappa till, han har suttit borta i sina egna tankar fram till nu, då han lutar sig lite framåt och fäster ögonen på någon eller något snett bakom mig. "Titta titta titta! Det är Ulf Lundell/Fredrik Reinfeldt/Carola!!!" viskar han ljudligt, och pekar.

Ajajaj, jag sjunker ner i min stol och döljer ansiktet bakom mina händer och förbannar min pinsamme far.

    Min pappa skulle nog inte tveka en sekund om han fick erbjudandet att vara med i tv, chansen att få träffa en svensk kändis överträffar vetskapen om att han kommer skämma ut sina barn så ja. Vi får helt enkelt hoppas att han aldrig får ett sådant erbjudande.


Iaf, tillbaka till svensk tv. Som jag sa, så borde vi förbjuda svensk tv i Sverige. Var kan alla svenska program visas då? Ja, vad sägs om i Tyskland där intresset för svenskar och allt som är svenskt är omättligt, men där de ändå inte kan låta bli att hacka på allt som har med Sverige att göra; älgar och IKEA (nej, jag har fortfarande inte kommit över när tysk media sågade svenska fotbollslandslaget i VM 2006 och jag tvivlar på att jag någonsin kommer göra det). Varför inte ge dem ännu en till grej att mobba oss för?


I svensk television ska vi istället visa kvalitétsunderhållning från Japan och England, och gärna Skottland och Irland också eftersom de har söta dialekter där. Och, inte att förglömma, USA. Hur skulle vi klara oss utan serierna från USA? Hur skulle vi någonsin kunna bli bättre än tyskarna i engelska om vi inte hade amerikanska tv-program? Håhåjaja.


Avslutningsvis kan jag säga att jag inte fördömmer ALLA svenska tv-program. Hipp-hipp och Parlamentet är undantagen, tillsammans med den äckliga b-serien Andra Avenyn som alltid kommer ha en plats i mitt hjärta.





LINDA BENGTZING! (jag kände bara att det var livsnödvändigt att nämna henne i ett blogginlägg om svensk tv och patetiska svenska kändisar)

Ovido - Quiz & Flashcards